Biografie

 

Ik heb klinische psychologie gestudeerd in Leiden en Nijmegen.

Na mijn studie heb ik ervoor gekozen om in een academisch ziekenhuis enin een algemeen ziekenhuis in Nijmegen te gaan werken. Ik wilde heel graag werken met mensen die lichamelijk ziek waren en worstelden met de vraag hoe zij hiermee om zouden moeten gaan. Mensen die een perspectief hadden van een leven lang beperkingen in bewegen, werk en gezin. Ook wilde ik graag mensen begeleiden die moesten leren om een balans te vinden tussen hun eigen ambities en de beperkingen die hun lichaam aangaven of die zich moesten leren voorbereiden op het sterven.

 

In deze periode heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Dit was voor mij een grote uitdaging omdat zij moesten omgaan met een klacht die niet zichtbaar was en waar vaak geen oorzaak meer voor werd gevonden waardoor zij vaak jarenlang vergeefs op zoek waren naar een medische oorzaak. Het was mijn ambitie om hen te leren dat zij meer invloed hadden op zowel de pijn zelf als op de beperkingen die zij ervoeren.  Door het veranderen van hun ideeën over de pijn en

het oefenen van manieren om meer te kunnen, bijv. weer gaan werken, kregen zij meer grip op hun situatie. Omdat ik in een academisch ziekenhuis werkte, had ik de gelegenheid om naast het behandelen van patiënten en het geven van onderwijs aan medisch studenten ook wetenschappelijk onderzoek te doen om zo mijn kennis uit te breiden en te verdiepen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot mijn promotie op 17 oktober 2008.

 

Naast mijn werk met patiënten heb ik mij er in de loop der jaren op gericht om via het geven van bijscholingen aan medisch specialisten, huis- en bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen de kwaliteit van de zorg voor patiënten met chronische pijn of andere aandoeningen in Nederland te verhogen.

 

Sinds april 2016 werk ik in een eigen praktijk en heb mij aangesloten bij een gezondheidscentrum de Hampoort in Grave.

Via deze samenwerking met de fysiotherapeuten, ergotherapeut, diëtist en maatschappelijk werkende van het centrum ben ik nog beter in staat om mensen die een nieuwe balans met hun zieke of beperkte lichaam zoeken te helpen.

 

Daarnaast wil ik graag mensen verder helpen die zich depressief, onzeker of angstig voelen waarbij zij het gevoel hebben dat zij niet meer verder komen of kunnen in hun leven. Hierbij kan ik mijn ervaring met pijnpatienten goed gebruiken omdat ook zij vaak langdurig kampten met dergelijke gevoelens rond de pijn.

Praktijk Grave Gezondheidscentrum Hampoort | Gasthuisstraat 48, 5361 HH, Grave (Noord-Brabant) | info@hansamwelpsychotherapie.nl