Psychotherapie

 

In mijn praktijk bied ik psychotherapie aan voor patiƫnten die kort of al heel lang lijden aan lichamelijke klachten. Dit kunnen zowel klachten zijn met een duidelijke medische diagnose maar ook klachten waarvoor ook bij herhaaldelijk medisch onderzoek geen verklaring gevonden kan worden. Ik leer patiƫnten om met de klachten om te gaan en zo mogelijk de klachten te verminderen zodat zij binnen het gezin of maatschappelijk volwaardig mee kunnen (blijven) doen. Binnen de psychotherapie onderzoeken we wat de klachten betekenen voor u en uw omgeving. We onderzoeken of de klachten op zichzelf staan of dat u al veel langer te maken heeft met moeilijke perioden of gebeurtenissen die nog altijd invloed hebben op u zich voelt. Dan is het belangrijk om de tijd te nemen om stil te staan bij wat u heeft meegemaakt zodat u emotioneel zoveel sterker wordt dat u met de huidige klachten een nieuwe balans kunt vinden.

 

Ook bied ik psychotherapie voor clienten die zich somber, onzeker of angstig voelen. We gaan binnen de therapie zoeken naar de achtergronden van de klacht, de plaats van de klacht in het levensverhaal zodat we meer leren over de de manier waarop de klacht heeft kunnen ontstaan en waarom het maar niet lukt om meer stabiliteit te ervaren.

 

Binnen de therapie kan, als het zinvol is, uw partner een of meerdere keren worden uitgenodigd. Dit kan zinvol zijn als uw klacht veel invloed heeft op uw relatie of op uw gezin en het belangrijk is dat ook uw partner meer inzicht krijgt in wat ieder kan doen om de relatie te verstevigen en de rol van de klacht binnen de relatie te verminderen.

 

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: het NIP, de LvvP, de VGCT en NVGzP (zie links).

Daarnaast ben ik lid van de volgende pijnorganisatie: De Dutch Pain Society en de EFIC.

 

http://www.psynip.nl

 

https://www.lvvp.info

 

http://www.vgct.nl/home

 

http://www.nvgzp.nl

 

http://www.dutchpainsociety.nl

 

http://www.efic.org

 

 

Praktijk Grave Gezondheidscentrum Hampoort | Gasthuisstraat 48, 5361 HH, Grave (Noord-Brabant) | info@hansamwelpsychotherapie.nl